Pimeetä hommaa

Voi tylsyyksien tylsyys, sanon minä. En sen vuoksi, että olisi oikeasti tylsää, vaan sen takia että syksy on tullut. Se ei ole yhtään minun eikä muorin vuodenaika. Johtuisiko siitä, että me molemmat olemme kevään lapsia, toukokuussa syntyneitä. Ja syksy on ikään kuin kevään vastakohta, ja tässä tapauksessa vastakohdat eivät täydennä toisiaan.

Syksyssä tiivistyy monta inhoamaani asiaa:

  • kesäloman mentyä ohi ihmiset palaavat jälleen töihin, ja minulla on vähemmän seuraa päivisin. Toisaalta, saanpahan nukuttua enemmän tyynyillä. Harrastin sitä tänäänkin ja mylläsin molempien ihmisten tyynyt.
  • Ulkona on jatkuvasti märkää. Ainakin tänä syksynä. Tuntuu kuin kesää ei olisi ollutkaan, kun koko ajan vaan sataa vettä. En pidä vesisateesta, koska yleensä kun sataa vettä niin myöskin ukkostaa. Ja se on hirmuisen kauheaa.
  • Koska ulkona on märkää, minua pitää pestä ja kuivata jatkuvasti. Ja inhoan yli kaiken kuivaamista. Peseminen on ihan jees, kunhan pääsee sen jälkeen juoksemaan pitkin taloa ja riehumaan. Voiskohan pesemisen jotenkin hoitaa ilman kuivaamista?
  • Kaiken tämän hyvän lisäksi ulkona on jatkuvasti pimeää. Emäntä sanoo, että ulkona on pimeää kun hän lähtee, ja pimeää kun palaa takaisin. Onneksi sentään meidän talossa on ikkunat, koska saatan katsella hieman päivänvaloa kotona ollessani. Mutta emäntä on varmaan töissä jossain ikkunattomassa paikassa, koska se ei ymmärrä moista tekniikkaa. Ihmiset on omituisia.

Onnekseni meille sattui hirmu hieno ilma, kun kävimme viikonloppuna lähimummon & vaarin ja ihmisteni kanssa meriseikkailulla. Taisikin olla kuukauden ainoa viikonloppu, jolloin ei satanut vettä. Harmillista kyllä, en siitä huolimatta saanut mennä mereen uimaan. Mutta näin sentään meduusoja ja pari hyljettä, joten ehkä sekin lasketaan seikkailuksi.

Olen kuitenkin kuullut, että syksyssä on muutama hyväkin juttu (sienestyksen lisäksi). Tärkeimpänä se, että kohta on kuulemma joulu ja sitten onkin taas kesä. Ja joulun on oltava tosi lähellä, koska kauppoihin on tullut jo joulukalentereita! Jee! Saankohan minäkin yhden kalenterin?
Tai voin ottaa vaikka kolme, koska kuulemma niissä on vaan 24 luukkua.

Advertisement

Tietoja peittomyllari

Tahvo on tallirusseli, jonka ajatuksenjuoksu on vähintäänkin nerokasta. Ainakin, jos Tahvolta kysytään. Puuhaa ja touhua riittää joka päivälle, onhan maailmassa monta ihmeellistä asiaa.
Kategoria(t): Yleistä löpinää Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s